skip to main content

Theaterplein Antwerpen

Theaterplein Antwerpen

70 meter lange bank voor theaterplein
De aangrenzende theaters geven aanleiding het plein theatraal in te richten. De vele bezoekers en toeristen kunnen neerstrijken op een 70 meter lange bank die zich in delen kan verplaatsen over de geleiders op het plein. Zo kunnen de bezoekers net even dat beetje zon of juist schaduw opzoeken of aanschuiven bij een bekende. Door schuiven met de bankdelen ondergaat het plein een steeds wisselende ruimtelijke indeling en onderstaat er interactie tussen de bezoekers.

De bank werkt bovendien als belangrijk oriëntatiepunt in de stad en geeft het plein een icoon. Mocht het plein leeg moeten zijn voor een evenement of markt, dan kunnen alle delen aan de oostzijde bijeen worden geschoven tot één geheel en ontstaat er vrije ruimte. Het sluit aan bij de multifunctionele inrichting van dit binnenstedelijke plein.


projectnaam
Theaterplein Antwerpen Studie

opgave
Herinrichting Theaterplein centrum Antwerpen; Het verwaarloosde en weidse plein transformeren tot een prettig binnenstedelijk plein gebruikmakend van de strategische positie in stad en de vele bezoekers die het met zich meebrengt.

opdrachtgever
Eigen initiatief

oppervlakte
15000 m2

ontwerp
2004

realisatie
studie

naar overzicht