skip to main content

Rabattenbos Eindhoven

Rabattenbos Eindhoven

Leve het productiebos!

Bomen dicht op elkaar, stijf in het gelid, zonlicht valt met moeite op kale bodem; het Rabattenbos is als productiebos niet zo makkelijk te consumeren als het weelderig groen van een stadspark, maar des te interessanter als spannend wandelgebied. Het bos is bovendien een eerbetoon aan de oorspronkelijke functie van het Stadswoud als productiebos. Hiervoor wordt de rabattenstructuur hersteld en functie van houtproductie nieuw leven ingeblazen door bomen te planten met een goede houtopbrengst.

Drie avontuurlijke paden; welke neem jij?

Tussen de statige bomen meanderen drie avontuurlijke vlonderpaden met elk een andere beleving op verschillende hoogtes. De ranke paden komen samen op een centraal uitkijkpunt op 3.50 m hoogte. Hier is niet alleen optimaal zicht op de strenge lijnen van de rabatten, maar ook op verleden en toekomst. Vier plaatjeskijkers laten afbeeldingen zien van wat er vervaardigd werd en wat er vervaardigd wordt van de bomen.


projectnaam
Rabattenbos Eindhoven Openbare ruimte

opgave
Maaiveldinrichting Rabattenbos; ontwikkeling van het oorspronkelijke productiebos tot aantrekkelijk, recreatief gebied in samenwerking met omringende ondernemers en partijen.

opdrachtgever
Gemeente Eindhoven

oppervlakte
3 ha

ontwerp
2012

realisatie
eind 2013

meer over