skip to main content

Paasbergschool Oosterbeek

Paasbergschool Oosterbeek

Groen verveelt nooit!
Oosterbeek staat bekend om zijn groene omgeving. Deze groene beleving wordt op het schoolplein eenvoudig doorgezet door de bestaande smalle groenstrook langs het schoolplein verder uit te breiden. Als een meanderende zoom omsluit het groen het plein en beoogt verschillende functies zoals een inspirerende speel- en leeromgeving. Een omgeving die bovendien nooit verveelt! Met de wisseling van de seizoenen en het proces van groei is het schoolplein altijd weer anders.

Inheemse beplanting
De beplanting bestaat uit inheemse struiken en bomen als de goudhazelaar en de krentenboom op een ondergrond van hoog gras. Met een acceptabele hoogte van ca. 1.00 m kunnen de juffen en meesters nog zeker een oogje in het zeil houden en geeft de kinderen voldoende spannende beschutting. De diversiteit aan beplanting geeft het schoolplein een rijk aangezicht en leidt tot natuureducatie of mooie knutselopdrachten.


projectnaam
Paasbergschool Oosterbeek

opgave
Schetsontwerp maaiveldinrichting schoolplein De Paasbergschool in Oosterbeek; De buitenruimte random het bestaande gebouw én de nieuwbouw tot één geheel brengen en op een uitdagende manier speelaanleiding geven voor de kinderen

opdrachtgever
De Paasbergschool

oppervlakte
3,5 ha

ontwerp
augustus 2011

realisatie
2011

naar overzicht