skip to main content

Oplosmiddel

Oplosmiddel

Kunst te kijk
Twee problemen, één oplossing! Door de leegstand van winkelpanden en de bezuiniging in de kunstsector aan elkaar te koppelen, ontstaat er één doeltreffende oplossing van deze twee problemen ten gevolge van de crisis.

In het concept van Kunst te Kijk worden de etalages van leegstaande winkelpanden gebruikt als gratis tentoonstellingsruimte voor de kunstenaar. Op deze manier kan de kunstenaar zichzelf promoten bij het brede publiek, heeft de vastgoedeigenaar een beheerder voor zijn leegstaande pand en krijgt de winkelstraat een levendige uitstraling.

Een win-win situatie!
Met Kunst te Kijk krijgt ook het publieke domein een extra impuls. Naast de kunstminnende bezoekers, maakt ook het winkelend publiek contact met de kunstwereld. De aanwezigheid van verschillende gedachten, verschillende impulsen en verschillende mensen stimuleert het publieke domein.


projectnaam
Oplosmiddel zoekt uitdagend probleem Studie

opgave
Ideeënprijsvraag problemen stadsontwikkeling; Ook de stadsontwikkeling ondervindt problemen ten gevolge van de economische crisis. Welke problemen zijn dat en op welke manier kunnen deze op een creatieve manier worden opgelost?

opdrachtgever
Middenin projectleiders & beleidsmakers

naar overzicht