skip to main content

OOR Groene Corridor Eindhoven

OOR Groene Corridor Eindhoven

Corry d’Or 
De Groene Corridor heeft een duidelijke eenheid en herkenbaarheid door de stevige basis van vijf rijen eiken. Achter deze bomenrijen ontvouwt zich een interessant decor van opeenvolgende landschappen. Corry D’or is het concept om op verschillende momenten tijdens de routde de eikenrijen open te breken om zo de bijzondere landschappen daarachter extra aandacht te geven. Fietsend over de Groene Corridor brengt Corry D’or de verschillende landschappelijke scenes in beeld.

meest inspirerende concept

Knooppunt 1: Het start en eindpunt van de Groene Corridor kan groener. In hartje centrum ontstaat een explosie van groen!

Knooppunt 2: de Oirschotse heide krijgt een rust- en speelplek die militair ingericht wordt. Met gras beklede tanks voor kinderen om in te spelen. In plaats van verbinding -> naar binding.

Knooppunt 3: strijps bultje. Geen afluiting maar een aantrekkelijke doorgang. Een drive-in bioscoop voor fietsers. Een plein vol mogelijkeden.

Als projectleider van een groep studenten het winnende concept en ontwerp gemaakt voor de Groene Corridor Eindhoven. Ontwerp-sessie Openbare Ruimte 2012.

 


projectnaam
Groene Corridor Studie

opgave
Ontwerpwedstrijd; ontwerp met je team een verbindend concept voor de knooppunten aan de Groene Corridor, de nieuwe fietsroute tussen Eindhoven en Oirschot met groene allure. Winnaar OOR 2012

opdrachtgever
Gemeente Eindhoven ism Stadswerk

oppervlakte
13 km

ontwerp
2012

realisatie
2012

naar overzicht