skip to main content

Lippenstift voor de stad Arnhem

Lippenstift voor de stad Arnhem

Wij bouwen aan ons centrum!
De noodgebouwen verraden niets van het beloofde plan van een bruisend centrum in Schuytgraaf. De bewoners van de nieuwe wijk moeten geduld hebben, de bouwplannen zijn voorlopig uitgesteld. Toch biedt de tijdelijk inrichting en de ruigte van het veld eromheen kansen. Een vrijstaat!

Het centrum kan tijdelijk worden ‘gebouwd’ door bewoners zelf. De kinderen werken met restmateriaal van de bouwlocaties in Schuytgraaf aan de skyline van het nieuwe centrum.

Het afvalhout, oude pallets wordt aangevuld door ingekocht materiaal en gereedschap. Onder toezicht van een gemeente-medewerker ontstaat er een uitdagende en creatieve speelplaats waar ook de andere bewoners na het boodschappen terecht kunnen voor een praatje. In het hart van de keurige woonwijk voor volwassenen ontpopt zich een creatief centrum voor de kinderen. Tijdelijk dan….


projectnaam
Lippenstift voor de stad Arnhem

opgave
Maak Arnhem leuker; Met een eenvoudige en creatieve transformatie van verwaarloosde plekken, kan er een positieve stempel op Arnhem worden gedrukt. Van welke plek jeuken de handen het meest?

opdrachtgever
Ondernemersvereniging Power to Arnhem

oppervlakte
1200 m2

ontwerp
2011

realisatie
2011

naar overzicht