skip to main content

Garagedeuren Strijp R

Garagedeuren Strijp R

Achter de voordeur

De deur is een symbool voor kansen en de toegang tot een nieuw leven. De garagedeuren gaven toegang tot de bedrijvigheid van Philips. Met het vertrek van Philips ontstaat er een nieuwe wereld en zijn het de bewoners die achter deuren verscholen gaan. De mooiste herbestemming van de garagedeuren is een herbestemming vanuit zijn huidige functie: het toegang geven aan die nieuwe wereld.

Relikwie

De garagedeuren worden verzaagd tot fragmenten die in de voordeuren van de nieuwe wijk worden verwerkt. Zo krijgt elke woning een relikwie van de Philips garagedeuren, de symbolische drager van het verhaal achter Strijp R. De fragmenten geven de nieuwe bewoners iets gemeenschappelijks wat aanleiding geeft tot gesprek. De vraag is: wat is en wat was het verhaal achter de (voor)deur.


projectnaam
Garagedeuren Strijp R Eindhoven Prijsvraag

opgave
Ideeƫnprijsvraag herbestemming garagedeuren Strijp R; De voormalige beeldbuisfabriek Strijp R van Philips maakt plaats voor een duurzame woonwijk. Drie reusachtige garagedeuren uit het industriƫle tijdperk krijgen een nieuwe bestemming.

opdrachtgever
Amvest

oppervlakte
Drie stalen garagedeuren van 13 en 19 meter breed en 4 meter hoog.

ontwerp
april 2009

realisatie
2009

naar overzicht