project

 

projectnaam:

Theaterplein Antwerpen
Studie

 

opgave
Herinrichting Theaterplein centrum Antwerpen; 
Het verwaarloosde en weidse plein transformeren tot een prettig binnenstedelijk plein gebruikmakend van de strategische positie in stad en de vele bezoekers die het met zich meebrengt. 

 

opdrachtgever
Eigen initiatief

 

locatie 
Antwerpen

 

oppervlakte 
15000m2

 

ontwerp
2004

 

terug naar overzicht

home

 



theaterplein antwerpen

 

Theaterplein_Antwerpen_slide-01Theaterplein_Antwerpen_slide-02Theaterplein_Antwerpen_slide-03

 

70 meter lange bank voor theaterplein    

De aangrenzende theaters geven aanleiding het plein theatraal in te richten. De vele bezoekers en toeristen kunnen neerstrijken op een 70 meter lange bank die zich in delen kan verplaatsen over de geleiders op het plein. Zo kunnen de bezoekers net even dat beetje zon of juist schaduw opzoeken of aanschuiven bij een bekende. Door schuiven met de bankdelen ondergaat het plein een steeds wisselende ruimtelijke indeling en onderstaat er interactie tussen de bezoekers.

 

 

 De bank werkt bovendien als belangrijk oriëntatiepunt in de stad en geeft het plein een icoon. Mocht het plein leeg moeten zijn voor een evenement of markt, dan kunnen alle delen aan de oostzijde bijeen worden geschoven tot één geheel en ontstaat er vrije ruimte. Het sluit aan bij de multifunctionele inrichting van dit binnenstedelijke plein.