project

 

projectnaam:

Expositie 25 jaar Urban Design
Studie

 

opgave
Visie openbare ruimte 2035
Om het 25-jarige jubileum van de opleiding Urban Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) te vieren, hebben oud-studenten hun visie op de openbare ruimte in 2035 verbeeld in een kijkdoos van 30×30x30 centimeter.

 

opdrachtgever
HKU

 

locatie 
Academiegalerie Minrebroederstraat Utrecht

 

datun expositie
februari en maart 2010

 

we think we draw we build

home

 

 

 expo 25 jaar urban design

 

Expo-Urban25_Utrecht_slide-01Expo-Urban25_Utrecht_slide-02Expo-Urban25_Utrecht_slide-03Expo-Urban25_Utrecht_slide-04Expo-Urban25_Utrecht_slide-05

 

Visie openbare ruimte 2035   De eetbare stad

Om het 25-jarige jubileum van de opleiding Urban Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) te vieren, hebben de meest memorabele oud-studenten hun visie op de openbare ruimte in 2035 verbeeld in een kijkdoos van 30×30x30 centimeter.

locatie: Academiegalerie Utrecht

datum: feb. en mrt. 2010
We think we draw we build

 

Groen is gras, groen is gras, op mijne daken

Weilanden zullen worden gebruikt voor waterberging, daarom zal er elders meer groen bijkomen. Zodoende verandert de stad in een groen paradijs met natuur op de daken.

 

In de eetbare stad wordt gezonde voeding voor de stedeling verbouwd. De horeca-ondernemer, stadsboer of betrokken bewoner kan zijn groenten en fruit verbouwen op de aangewezen plekken voor stadslandbouw. Plekken als daken, braakliggende terreinen maar ook groenstroken en parken. De schaarse ruimte in de stad kent op deze manier een zinvol dubbelgebruik. Het eetbare groen heeft vele positieve effecten. Denk aan verbetering van de luchtkwaliteit, verbeterde waterhuishouding en niet te vergeten, vermindering van de voedseltransporten. Maar stadslandbouw maakt bovenal de voedselproductie weer een zichtbaar en sociaal proces voor de stedeling.