speel-award jantje beton

 

Jantje-Beton_DenHaag_slide-01Jantje-Beton_DenHaag_slide-02Jantje-Beton_DenHaag_slide-03Jantje-Beton_DenHaag_slide-04Jantje-Beton_DenHaag_slide-05Jantje-Beton_DenHaag_slide-06

 

Hé, kom je buiten spelen?   Grenzen

Negen kinderen uit het Regentessekwartier laten hun stad zien; een ogenschijnlijke saaie woonstraat, blijkt een avontuurlijke route. Randjes, palen, trappen en nissen zijn dankbare spelaanleidingen.

Het ontwerp speelt in op deze belevingswereld. Langs de zorgvuldig gekozen speelwandelroute wordt de speelse stad subtiel aangejaagd. Kleine kinderen krijgen op deze manier de mogelijkheid stapsgewijs de openbare ruimte te veroveren. Als eerste de straat, dan tot de hoek en verder. Door ingrepen vanuit de vijf elementen van stedelijke beelden van Kevin Lynch wordt de speelwandelroute ingericht en zichtbaar gemaakt.

 

Routes

Via het speelwandelpad ontdekken de kinderen alle speelplaatsen en vele hobbyclubjes in de wijk. En oversteken is niet langer onveilig met de nieuwe oversteekdrempels.

 

 


Voor kinderen én ouders is een heldere structuur belangrijk, de stoep is veilig! Deze wordt verduidelijkt door het speelse, grafische patroon die verwijst naar de naamgever van de straat.


Identiteit
De aanplant van extra bomen, hangend groen en geveltuintjes creëren een groene oase waar verstopplekjes ontstaan en de groen inzaaien.


Knooppunten
Ontmoetingsplekken ontstaan bij de speelplaatsen en de hobbyclubs.


Landmarks
Op de route is ruimte voor kleine spelaanleidingen en uitdagingen als de klimlantaarn, duikelhek, balanceerrand, stapstenen en mini-schommel.